Parket v kopalnici

Parket v kopalnici zagotavlja eleganco in toplino v prostoru, kjer to najbolj potrebujemo. Ni lepšega, kot zjutraj stopiti v toplo, lepo in urejeno kopalnico!

Za parket v kopalnici priporočamo masivni tik/ teak, ki je najprimernejši les za kopalnico in tudi terase. Teak je zelo stabilen in neobčutljiv na vlago.  Možen je tudi navtik tik /teak s črno ali belo  trajnoelastično sika fugo.

Seveda pa je možno tudi v kopalnici položiti katerikoli drug parket, vendar morate v tem primeru zagotoviti, da tla ne bodo nikoli preveč mokra ali dalj časa izpostavljena visoki zračni vlagi. Pripročamo, da parket v kopalnici premažete  z Osmo Wood protectorjem. ki parketu zagotavlja dodatno zaščito pred vodo. Za končni premaz in vzdržeavnje pa uporabite Osmo Polyx olje original z voskom.

 

 

V kopalnici so seveda pomembne tudi stene. Ne glede na to, če imate po tleh parket v kopalnici, imate lahko na steni keramične ploščice, lahko pa enak les kot tudi po tleh. Pred samim polaganjem se je z mojstom parketarjem potrebno natančno dogovoriti glede spoja oz. stika med talno in stensko obolgo. Možnih je več variant – trajnoelastična sika fuga, zaščitna letev, neposreden stik na dotik, idr.

Tudi pod tušem bi bilo prijetno stopiti na topla tla, kajne? Brez problema vam po meri vašega tuša izdelamo leseno oblogo iz teaka. Za nemoteno odtekanje vode se med deščicami pustijo manjše reže ali izdelamo okrogline, kot na barki. Vedno je izdelana tako, da jo lahko po potrebi dvignete, kar pride še kako prav pri čiščenju. Tudi teakovo oblogo v tušu lahko zaščitite z Osmo Wood Protector-jem in Osmo Polyx oljem Original.