Obiskali smo sejem talnih oblog Domotex v Hannovru

vogart sejem parketaSejem Domotex je največji in najpomembnejši svetovni sejem talnih oblog. Na sejmu talnih oblog se je letos predstavilo 500 razstavljavcev iz več kot 80 držav, sejem pa je obiskalo preko 45.000 obiskovalcev. Sejem talnih oblog je namenjen strokovnjakom, ki se profesionalno ukvarjajo s talnimi oblogami.

Talne obloge so temelj notranjega oblikovanja

Tudi tokrat se je dokazalo, da so talne obloge temelj notranjega dizajna, vizualno pa so tudi iz leta v leto vedno bolj zanimive.
Rustikalni izgled, trpežnost in vzorci, ki oponašajo naravo ….
Novi izdelki temeljijo na naravnem videzu in občutku. Motivi, teksture in materiali največkrat iščejo navdih v naravi in jo čim bolj posnemajo.
Pri lesenih talnih oblogah je zelo priljubljen naravni videz. Vedno bolj pogoste so daljše in širše dimenzije desk, v rustikalnem videzu z grčami in razpokami, z grobo naravno površino, ki ustvarja toplino in občutek hoje v naravi. Vedno bolj so prisotni tudi reciklirani materiali.

Luksuzne vinilne obloge

Med zadnjimi trendi se pojavljajo pristne površinske strukture luksuznih vinilnih oblog v naravnih tonih, pa tudi v peščenih in kamnitih odtenkih. Predvsem pa je poudarek tudi na drugih naravnih materialih kot npr. pluta in navdihnjeni, bujni vzorci v živahnih barvah, na tekstilnih oblogah. Vedno bolj je priljubljeno polaganje tovrstnih oblog v ploščah in deskah.
Na vsakem koraku je čutiti velik poudarek na naravnih materialih in skrbi za ekološke materiale, prijazne do ljudi in okolja.

Okolju prijazno polaganje talnih oblog

Velik poudarek dajejo proizvajalci tudi čim lažjemu polaganju tako pri parketih, vinilih in tudi pri zunanjih talnih oblogah. Veliko je novosti v proizvodih DIY – naredi sam.

polaganje parketa

Ekološki smeri sledi tudi naš dolgoletni dobavitelj in proizvajalec lepil Adesiv. Letos so predstavili novo linijo visoko kvalitetnih ekoloških lepil brez topil in s certifikatom EC1.

proizvajalec lepil adesiv

Če se vam porajajo vprašanja, vam bomo z veseljem odgovorili.