Les za teraso IPE

Ipe je izredno trd les in zelo kvaliteten za zunanjo oblogo.

Kategorija: Oznaka: Product ID: 1708 Pošlji povpraševanje

Opis

Lesene terase ipe združujejo naravno lepoto in vrhunsko funkcionalnost. Znan tudi kot Lapacho ali brazilski oreh, ta les očara s svojo osupljivo temno rjavo barvo ter značilnim vzorcem.

Ipe je resnično unikaten les , ki ga odlikujeta izjemna trdota, stabilnost in obstojnost. Zaradi teh lastnosti je postal priljubljen material za zahtevne zunanje terase, decking, vrtno pohištvo, fasado, ograjo, balkon ali druge projekte, kjer je potrebna trajna vzdržljivost.

Lesena terasa ipe ne bo le estetsko obogatila vašega zunanjega prostora, temveč bo ostala v odličnem stanju vrsto let, ne glede na vremenske pogoje, katerim bo izpostavljena.

Na zalogi:

Dimenzije: 20x90x1850- 3350mm

Podkonstrukcija: iz eksotičnega odpornega in stabilnega lesa

Vijaki: Inox C1 terasni vijaki iz nerjavečega jekla

Podložna terasna guma, ki preprečuje vlagi iz tal neposreden stik z lesom; uporabna tudi za mikro niveliranje terase

Za točne in posodobljene informacije nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca ali prek e-maila oz. telefona

 

Prednosti lesene terase Ipe Lapacho, brazilski oreh:

Vzdržnost: Ipe drevo je eno najbolj trpežnih lesnih materialov na svetu. Je izjemno trd, stabilen in odporen. Več o lesu Ipe

Trajnostna, ekološka izbira: Les Ipe  je obnovljiv vir. Z ustreznim upravljanjem gozdov in zasajanjem novih dreves se zagotavlja sprotno obnavljanje; s tem trajno ohranjamo gozdove tudi za  prihodnje rodove. Naš preverjeni dolgoletni dobavitelj brezpogojno sledi FSC in EUTR uredbam za trajnostno upravljanje z gozdovi.

Estetika: Naravna lepota ipeja bo vašo teraso spremenila v prijeten prostor za druženje in sprostitev.

Vsestranskost: Lesene terase so vsestranska izbira, ki se z lahkoto prilegajo različnim oblikam in prilagajajo različnim slogom. Oblikujte svojo sanjsko teraso, ki bo odražala vaš osebni okus. Naši svetovalci v salonu vam bodo pri tem pomagali.

Minimalno vzdrževanje: Lesena terasa potrebuje le minimalno vzdrževanje

Barva: Ipe ima lepo naravno temno rjavo barvo. Vsak les, ki je izpostavljen zunanjim klimatskim pogojem, sčasoma posivi. Tako bo tudi ipe, če ga ne oljite, po nekaj mesecih dobil žlahtno sivo srebrno patino. Če želite ohraniti naravno temno rjavo barvo lesa, ga redno vzdržujte z oljem Osmo olje za terase.

 

Preberite več o tem kateri les za teraso izbrati, kakšni načini montaže so mogoči in kako poteka vzdrževanje lesene terase

Dodatne informacije

Obdelava

Gladek

Vzdrževanje

Za vzdrževanje in čiščenje lesene terase priporočamo izdelke OSMO.

V kolikor želite ohraniti naravno barvo vaše lesene terase svetujemo uporabo OSMO special teakovega olja (brezbarvno).

Pigmentiranje lesene terase je mogoče z ostalimi OSMO Special olji.

Čiščenje lesene terase se opravi z OSMO čistilom za terase.

Les za terase, ki je izpostavljen naravnim razmeram (dežju, soncu) in ni redno zaščiten z olji, sčasoma posivi. V kolikor želite svoji leseni terasi povrniti prvotno barvo, svetujemo uporabo OSMO Wood Reviver gel-a za odstranjevanje sivine in oljenje z OSMO special olji.

Pošlji povpraševanje