Les za teraso TEAK

Tik je les s tisočletno tradicijo kot navtični les in izredno kvalitetna izbira za teraso.

Kategorija: Oznaka: Product ID: 5854 Pošlji povpraševanje

Opis

Lesene terase teak, oz. tik združujejo naravno lepoto in vrhunsko funkcionalnost. Že tisočletja poznan kot prava izbira za navtiko in ladjedelništvo, se v te namene uporablja že od časa starih rimljanov.

Zaradi visoke stopnje nasičenosti z naravnimi olji se izvrstno obnese kjerkoli, kjer potrebujejo visoko stopnjo odpornosti na vodo – npr. decking, zunanjo leseno teraso, ograjo, vrtno pohištvo, balkon in podobno.

Lesena terasa teak oz. tik ne bo le estetsko obogatila vašega zunanjega prostora, temveč bo ostala v odličnem stanju vrsto let, ne glede na vremenske pogoje, katerim bo izpostavljena.

Na zalogi:

Dimenzije: 20x90x1850- 3350mm

Podkonstrukcija: iz eksotičnega odpornega in stabilnega lesa

Vijaki: Inox C1 terasni vijaki iz nerjavečega jekla

Podložna terasna guma, ki preprečuje vlagi iz tal neposreden stik z lesom; uporabna tudi za mikro niveliranje terase

Za točne in posodobljene informacije nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca ali prek e-maila oz. telefona

 

Prednosti lesene terase Teak, tik:

Vzdržnost: Teak je nasičen z naravnimi olji in je edinstveno odporen na vodo. Je trd, stabilen in odporen. Več o lesu Tik

Trajnostna, ekološka izbira: Les teak je obnovljiv vir. Z ustreznim upravljanjem gozdov in zasajanjem novih dreves se zagotavlja sprotno obnavljanje; s tem trajno ohranjamo gozdove tudi za  prihodnje rodove. Naš preverjeni dolgoletni dobavitelj brezpogojno sledi FSC in EUTR uredbam za trajnostno upravljanje z gozdovi.

Estetika: Naravna lepota tika bo vašo teraso spremenila v prijeten prostor za druženje in sprostitev.

Vsestranskost: Lesene terase so vsestranska izbira, ki se z lahkoto prilegajo različnim oblikam in prilagajajo različnim slogom. Oblikujte svojo sanjsko teraso, ki bo odražala vaš osebni okus. Naši svetovalci v salonu vam bodo pri tem pomagali.

Minimalno vzdrževanje: Lesena terasa potrebuje le minimalno vzdrževanje

Barva: Teak ima plemenito naravno svetlo rjavo barvo. Vsak les, ki je izpostavljen zunanjim klimatskim pogojem, sčasoma posivi. Tako bo tudi tik, če ga ne oljite, po nekaj mesecih dobil žlahtno sivo srebrno patino. Če želite ohraniti naravno svetlo rjavo barvo lesa, ga redno vzdržujte z oljem Osmo olje za terase.

 

Preberite več o tem kateri les za teraso izbrati, kakšni načini montaže so mogoči in kako poteka vzdrževanje lesene terase

 

 

Vzdrževanje

Za vzdrževanje terase in čiščenje terase priporočamo izdelke OSMO.

V kolikor želite ohraniti naravno barvo vaše lesene terase svetujemo uporabo OSMO Special teakovega olja (brezbarvno).

Za pigmentiranje lesene terase svetujemo uporabo OSMO Special olja.

Les za terase, ki je izpostavljen naravnim razmeram (dežju, soncu) in ni redno zaščiten z olji, sčasoma posivi. V kolikor želite svoji leseni terasi povrniti prvotno barvo, svetujemo uporabo OSMO Wood Reviver gel-a za odstranjevanje sivine in oljenje z OSMO special olji.

Pošlji povpraševanje