Osmo olje za les Polyx Hartwachs Oil Original 3L – 20% GRATIS

Osmo olje za les s trdimi voski, za temeljni, osnovni, končni ali obnovitveni premaz za lesene talne obloge in pohištvo.

AKCIJA – Pri nakupu olja 3032 (svilnato mat) ali 3062 (mat) v velikosti 2,5L prejmete 3L pakiranje (20% extra)!

Kategorija: Oznaki: , Product ID: 10200 Pošlji povpraševanje

Opis

Pri naročilu Osmo olja Polyx original 3032 (svilnato mat) ali 3062 (mat) v velikosti 2.5L prejmete 3L pakiranje!

Sledite povezavi do glavne strani artikla:

Osmo olje za les Polyx Hartwachs Oil Original

 

Akcija velja do odprodaje zalog.

Navodila za uporabo

Navodilo za uporabo olja za parket s trdimi voski:

Priprava površine: Lesena talna obloga mora biti čista, suha, brez ledu ali zmrzali (maks. vsebnost vlage v lesu 20%). Osmo Polyx olje Original je pripravljeno za uporabo, ga ne redčite, samo dobro premešajte. Stare mikro-porozne premaze temeljito očistite; barvne in lak premaze je potrebno odstraniti. Manjše praske, večje reže ali luknje v lesu zapolnite (z Osmo Pasto za les). Pred oljenjem površino skrbno očistite prahu – z metlo in sesalcem.

Nanos: S trdim čopičem, krtačo za tla ali Osmo valjčkom iz mikrovlaken nanašajte olje enakomerno  in tanko v smeri lesnih vlaken. Omogočite dobro prezračevanje. Nato nanesite drugi sloj. Pri obnovi že oljene površine praviloma zadostuje nanos enega sloja olja na čisto in suho površino.

Čas sušenja: približno 8-10 ur (pri normalnih pogojih: 23°C / 50% relativna zračna vlaga). Nižje temperature in/ali višja vlažnost bistveno podaljšata čas sušenja. Površine, obdelane z Osmo Polyx oljem Original so enostavne za vzdrževanje. Grobo umazanijo odstranite z metlo ali sesalcem. Ob rednem čiščenju vodi dodajte koncentrat Osmo Wash and Care in površino obrišite z vlažno krpo. Za osveževanje in intenzivno čiščenje uporabite Osmo Liquid Wax čistilo (po potrebi).

Nasvet strokovnjaka:

 • Olja poudarijo naravno strukturo lesa.
 • Na plutaste površine je zaradi visoke vpojnosti površine potrebno nanašati olje v posebej tankem sloju, čas sušenja pa je daljši (najmanj 24 ur).
 • Pri oljenju notranjih delov omar in predalov nanesite samo en sloj olja s krpo.
 • Končni izgled površine je odvisen tudi od naravnih lastnosti lesa, zato priporočamo testni nanos na manjšem, nevidnem delu površine.
 • Čiščenje orodja: uporabite Osmo čistilo in razredčilo (ne vsebuje aromatov).

 

Tehnične specifikacije

 • Povprečna poraba: 1L/28m² za en premaz.
 • Število premazov: 2 premaza na surov les, za obnovitev zadošča 1 premaz.
 • Način nanosa: s čopičem, valjčkom, strojno ali krpo.
 • Temperatura zraka ob nanosu: +5°C do 35°C.
 • Približen čas sušenja: 8 do 10 ur.
 • Pakirano: 0.375L, 0.75L , 2.5L, 10L, 25L.

Sestavine: Osnova so naravna rastlinska olja (sončnično, sojino, osatovo, laneno olje) in voski (Carnauba in Candelilla).

Varnostna opozorila: Hranite izven dosega otrok. Ne hranite v pločevinkah namenjenih hrani in pijači. Preprečite stik s pijačo in hrano, tudi živalsko. Uporabljati samo v dobro prezračevanih prostorih. Vsebuje 2-butanon oxim. Lahko izzove alergijsko reakcijo. Premaz Polyx olje je po sušenju varen za ljudi, živali in rastline. V primeru stika z očmi, takoj izperite z veliko količino vode.

Pošlji povpraševanje

Morda vam bo prav tako všeč…