Vabljeni v naš salon na Brezovici

Košarica 0
Košarica 0

STOPNICE

Izdelava stopnic je mogoča iz masivnega lesa, izbranega parketa ali izbrane vinilne talne obloge. Za vas izdelamo lesene stopnice ali stopnice iz vinila po meri, ne glede na obliko.

V nadaljevanju pa najdete nekaj koristnih informacij povezanih z izdelavo lesenih notranjih stopnic.

LESENE STOPNICE

Lesene stopnice je mogoče izdelati iz masivnega lesa ali izbranega parketa. V obeh primerih je možna izdelava notranje lesene stopnice v obliki nastopne ploskve ali nastopne ploskve s čelom.

 

Lesene stopnice - nastopna ploskev in nastopna ploskev s čelom

 

V primerjavi z notranjimi stopnicami v masivnem lesu, je izdelava lesene stopnice iz parketa malenkost bolj zahtevna in dopušča manj oblikovnih možnosti. Razni detajli kot so zaobljeni robovi ali zaobljena oblika stopnice je mogoča le v primeru izdelave stopnic iz masivnega lesa. Stopnice iz parketa so omejene na debelino vrhnjega sloja le-tega, zaradi česar izdelava stopnic z omenjenimi detajli ni mogoča.

Za protizdrsno površinsko obdelavo lesnih stopnic svetujemo OSMO Polyx anti-slip premaz 3088. Osmo anti-slip olje je odporno na vodo in umazanijo ter je zelo obstojno. Tla, premazana s protizdrsnim OSMO oljem ohranjajo naraven videz, površina ostaja mikroporozna (diha), se ne lušči, les se ne trstiči.

STOPNICE IZ VINILA

Stopnice iz vinila je prav tako mogoče izdelati v obliki nastopne ploskve ali pa v obliki nastopne ploskve in čela. Je pa tudi tu nekaj omejitev.

 

stopnice iz vinila na klik - nastopna ploskev in nastopna ploskev s čelom

 

Stopnice iz vinila je mogoče izdelati z lepljenjem dveh vinilnih plošč na HDF s klikom ali pa z vinilom za lepljenje. V primeru izdelave stopnic iz vinila za lepljenje svetujemo uporaba profila na robu stopnice.

 

Stopnice iz vinila za lepljenje s profilom

 

Vsekakor odsvetujemo izdelavo stopnice iz vinila s segrevanjem in upogibanju vinilne talne obloge za lepljenje do želene oblike. S tem spremenimo strukturno sestavo vinila. Življenjska doba take stopnice je bistveno krajša kot zgoraj neštete možnosti.

 

Cena za izdelavo notranje stopnice je odvisna od materialov (vrste lesa, izbranega parketa / vinila), dimenzije in morebitnih posebnosti (zaobljeni robovi, utori za luči in podobno).

Za več informacij ali informativno ponudbo pošljite povpraševaje.