Ustrezno vzdrževanje in čiščenje vinilne talne obloge podaljšuje življenjsko dobo vašim tlem. V nadaljevanju članka si preberite kako in s katerimi sredstvi vzdrževati vinil na vaših tleh.

Suho čiščenje vinilne talne obloge

Vinilne talne obloge lahko pometemo ali posesamo s sesalnikom (z mehko krtačo). Za suho čiščenje priporočamo brisanje z belo masslinn krpo, ki zagotavlja visoke higienske rezultate in brezhibno čistočo. Masslinn krpe izredno dobro vpijajo umazanijo ter nase vežejo prah in dlake naših hišnih ljubljenčkov, kar zagotavlja brezhibno čistočo in dolgotrajne rezultate čiščenja. Vinilne plošče bodo tako ves čas brezhibno čiste.

Krpe Masslin BELE – univerzalne maslenke za čiščenje talnih oblog vseh vrst (25 kos)
Masslinn krpe za čiščenje vinila – klik za ogled izdelka

 

Vlažno čiščenje vinilne talne obloge in odstranjevanje madežev

Vzdrževanje in čiščenje vinilne talne obloge zajema tudi občasno čiščenje z vodo in čistilom. Priporočamo redno uporabo čistila PU cleaner, ki je primerno za redno in generalno čiščenje vinilnih talnih oblog oziroma čistila za vzdrževanje talnih oblog Floor Cleaner R1000, ki ustvari protizdrsni efekt in svilnat negovalni film. Trdovratnejše madeže, sledi gum, čevljev, lepil, ipd. na vinilu lahko odstranite z odstranjevalcem madežev za vinilne talne obloge Elatex.

Čistilo za redno in generalno čiščenje vinila in PVC talnih oblog PU Cleaner Dr. Schutz (750 ml) Vzdrževanje in čiščenje vinilne talne obloge
Čistilo za redno in generalno čiščenje vinila in PVC talne obloge PU Cleaner

Osvežitev vinilne talne obloge

Po potrebi lahko vinil osvežite s Floor Mat vzdrževalnim čistilom, ki ustvari matiran protizdrsni zaščitni sloj. Nerazredčeno čistillo osveži in obnovi izgled vaše vinilne talne obloge. Čistilo je idealno tudi za redno vzdrževanje LVT, PVC plošč in drugih vinilnih talnih oblog doma. Ščiti z naravnim mat zaščitnim filmom, ki ne spremeni videza tal. Olajša vsakodnevno čiščenje talne obloge in vzdržuje naravni mat videz vaše talne obloge.

Vzdrževalno čistilo za čiščenje vinila in PVC talnih oblog Floor mat Dr. Schutz
Vzdrževalno čistilo za čiščenje vinila in PVC talnih oblog Floor mat Dr. Schutz

 

Preventiva in popravilo poškodb na vinilu

 

Scratchfix set za popravilo prask na vinilu - Vzdrževanje in čiščenje vinilne talne obloge
Scratchfix set za popravilo prask na vinilu – klik na sliko za ogled izdelka

Kljub pazljivemu ravnanju, se lahko zgodi, da se vinilne talne obloge poškodujejo. Tla so najbolj obremenjena površina našega doma, zato so manjše nezgode in poškodbe vinilne talne obloge nekaj povsem običajnega. Manjše poškodbe lahko saniramo s setom za popravilo vinila Scratchfix Floor Repair, ki je namenjen popravilu prask na vinilnih talnih oblogah. Set vsebuje svinčnik za zapolnjevanje prask in PU sprej za obnovitev zaščitnega sloja.

 

Preventiva je seveda najboljša rešitev za zaščito vinilne talne obloge. Na noge stolov, miz in predmetov, ki jih premikamo, je priporočljivo namestiti pohištvene drsnike Scratchnomore ali vsaj zaščitni filc.